Conventia Colectiva (nivel de ramura) – noi modificari/completari aprobate

La 14 aprilie 2022 Federațiile Naționale a Patronatelor și cea a Sindicatelor din ramura agricultura si industria alimentară, în cadrul negocierilor cu partenerul de dialog social – Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, au semnat modificarea și completarea Convenției Colective. Acest eveniment il considerăm de importanță majorăintrucit se stabilește salariul tarifar pentru categoria I de calificare pe domenii de activitate, in care nu sunt incluse adaosurile, sporurile și alte plăți de stimulare și compensare. Considerăm acest rezultat – binevenit, pe fundalul situației social-economice extrem de complicate, provocate de crize la pachet.

Reamintim, că pe 13 decembrie 2021, membrii Comisiei pentru consultări și negocieri colective la nivel de ramură (Minister, Patronate și Sindicate) au înaintat către Prim-ministrul Republicii Moldova, dna Gavrilița Natalia și Președintele Parlamentului Republicii Moldova, dl Grosu Igor, o Adresare comună, prin care se solicita intervenția organelor abilitate ale statului (Inspecția Muncii, Serviciul Fiscal de Stat, etc.) întru respectarea și implementarea de către angajatori a prevederilor Convenției colective (nivel ramural) în ultima redacție.

Concomitent, pentru prima dată, a fost completat un nou Capitol VI4 ”Munca angajaților-pensionari, care depășesc vârsta de 63 ani”, care reprezintă un rol important în condițiile deficitului sporit de forța de muncă în ramura agroindustrială

PROTOCOL ACORD LA CONVENTIA COLECTIVA 14 APRILIE

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Lasă un comentariu