Sindicalistele susțin campania ITUC/PERC privind stoparea violenței la locul de muncă

La 15 februarie, reunite în cadrul unei activități de instruire, sindicalistele, membre ale Comisiei de Femei din cadrul Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), au anunțat că se alătură campaniei lansate recent de Consiliul Regional Pan-European (PERC) al Confederației Internaționale a Sindicatelor (ITUC) cu genericul “Stop violenței bazate pe gen în lumea muncii – sprijiniți o Convenție a Organizației Internaționale a Muncii”.

Astfel, sindicalistele din Moldova sprijină demersurile ITUC și ale Organizației Internaționale a Muncii (OIM), care în perioada 14 februarie – 08 martie curent, timp de 23 de zile, vor organiza activități de informare și de sensibilizare la nivel internațional a factorilor de decizie, pentru a îmbunătăți situația în acest context.

Potrivit statisticilor internaționale, 35 la sută sau peste 818 milioane de femei în toată lumea, cu vârsta mai mare de 15 ani, au fost supuse violenței domestice, în locuri publice sau la locul de muncă.

Liuba Rotaru, președintele Comisiei de Femei din cadrul CNSM, a precizat că sindicalistele au organizat activități în vederea combaterii violenței la locul de muncă. “În timpul apropiat ne propunem să organizăm o masă rotundă cu participarea partenerilor sociali pentru a identifica soluții la aceste probleme. Totodată, vom organiza activități de sensibilizare în teritoriu”, a specificat Liuba Rotaru.

Comitetul de Femei al PERC a comunicat anterior că va organiza mai multe acțiuni de solidarizare cu victimele violenței la locul de muncă pentru a combate acest flagel și va promova practici de negociere eficiente menite să asigure dreptatea socială și munca decentă.

Mai menționăm că sindicalistele au discutat despre particularitățile Bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2018 și despre unele modificări în legislație privitor la sistemul de asigurări sociale.

Sursa: www.sindicate.md

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Lasă un comentariu