Un start nou în Dialogul social în ramura agroalimentară

Dupa o pauza de mai bine de un an, la inceput de februarie partenerii sociali din ramura agroalimentara s-au intrunit in cadrul Mesei rotunde “Dialogul social din Ramura Agriculturii si Industriei Alimentare”.

La eveniment au participat: conducerea MADRM, CNSM, CNPM, FNSAA,  FNPAIA, CS AgroindVET, membrii comisiei pentru Consultari si negocieri colective din ramura. În cadrul întrunirii s-a iscutat despre Parteneriatul social din sfera muncii ca premiza principala a prosperarii economiei, bunastarii salariatilor si pacii sociale in societate. Prezentatori ai acestor subiecte au fost vicepresedintele CNSM dl Sergiu Sainciuc si directorul executiv al CNPM dl Veaceslav Caminschi. Participantii au avut o discutie la cele mai stringente probleme din ramura.

A doua parte a intrunirii a fost consacrata rolului si modalitatilor de conlucrare intre Piata muncii din ramura si MADRM, discutie prezentata si sustinuta de Secretarul de stat al MADRM dna Tatiana Nistorica si seful Directiei politici de productie, procesare si reglementare a calitatii produselor de origine vegetala MADRM dl Vasile Sarban.

In urma discutiilor pe marginea multiplelor probleme din ramura, partenerii sociali au ajuns la un numitor comun in ce priveste o prima intrunire a Comisiei pentru Consultari si negocieri colective din ramura, in cadrul careia se vor pune accentele pe problemele organizatorice, se va discuta asupra proiectului Conventiei colective de ramura etc.

Activitatea s-a încheiat cu adoptarea Rezolutiei, rezumat al activitatii.

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Lasă un comentariu