Formarea Platformei de comunicare pentru asigurarea întreprinderilor din mun. Chișinău cu forță de munca

La 12 noiembrie curent, in incinta Institutului Muncii,  Federatia Nationala a Sindicatelor “Agroindsind”, de comun cu Comitetul Sectorial pentru Formare profesionala “AgroindVET”, a desfasurat seminarul “Premisele si efectele activitatii in Parteneriat ale Managerului Resurse umane si Liderului de sindicat de la intreprindere” – eveniment care este parte a lantului de activitati menite dezvoltarii parteneriatului social in interiorul si intre intreprinderile si organizatiile, institutiile din ramura agroalimentara din m.Chisinau.

Scopul acestei activitati a fost de a crea o platforme de comunicare intre intre liderii sindicali si managerii resurse umane.

Principala premisă constă în necesitatea preintimpinarii exodului salariatilor, identificarea noilor modalități de protejare a intereselor membrilor de sindicat

Comietul Sindical și Serviciul Resurse Umane – sunt cei mai indicați actori ai acestui parteneriat social – ele sunt singurele instituții de la întreprindere, care sunt predestinate să aibă grijă de omul muncii, Chiar dacă fiecare din acestea au specificul lor de activitate. Însă drumurile lor prea des se intersectează pentru a nu folosi această interacțiune în scopuri comune.

Astfel, actorii acestei platforme de dialog (comunicare), in a doua parte a seminarului, au decis sa identifice necesitatile de formare, sa planifice initierea ciclului de seminare si instruiri.

Efectele Parteneriatului Social din sfera muncii din Municipiul Chișinău: Prosperarea întreprinderii (oganizației, instituției) și pacea socială garantată!

Colaboratoarele departamentului organizare, educatie si informatie al FNSAA „Agroindsind” au asigurat buna desfasurare a evenimentului, a fost atente si receptive la propunerile participantilor pe marginea activitatilor ulterioare si asigurarea feed-back-ului de la seminar.

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Lasă un comentariu