Ne vom opune cu vehemență imunizării forțate la COVID-19 și testării la acest virus din buzunarul profesorului!

Aceasta este poziția oficială a FNSAA „Agroindsind”, expusă în legătură cu Hotărîrea CNESP, care obligă profesorii nevaccinați să facă teste la Covid din bani proprii, la fiecare 14 zile.

Adevărat e că Federația „Agroindsind” este ingrijorată de rafalele pandemiei  COVID-19, care s-a năpustit cu o cruzime nemaipomenită asupra noastră. A susținut și susține măsurile legale, orientate spre stoparea pandemiei și minimizarea consecințelor umane și social economice ce se produc fără milă în țară, ramură, colective de muncă, familie, etc

Federația Sindicatelor din sectoul agroindustrial, chiar din momentul apariției primelor semne de dezlănțuire a epidemiei SARS-CoV-2 în Republica Moldova, s-a aliniat frontului unic de luptă cu acest dușman extrem de periculos pentru viața și sănătatea omului, cu consecințe grave pentru economia țării și bunăstarea populației.

Însă ! Și aici trebuie să declarăm clar și respicat ! – Considerăm incorectă Hotărîrea CNESP, care obligă profesorii nevaccinați să facă teste la Covid din bani proprii, la fiecare 14 zile.

 FNSAA „Agroindsind” consideră că măsurile întreprinse pentru asigurarea securității și sănătății în muncă nici într-un caz nu trebuie să fie plătite din contul salariatului. Testarea la COVID-19 a profesorilor nevaccinați este o măsură de prevenire a îmbolnăvirii de acest virus în clasele de studii. Deci este o măsură, care trebuie să fie asigurată de angajator și finanțată respectiv. Adică din bugetul de stat !

Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură și Industria Alimentară se va sbate cu înverșunare pentru drepturile și interesele de muncă ale fiecărui membru de sindicat al FNSAA. Ne vom opune cu neclintire tentativei de a pune pe umerii Profesorilor noștri această nemiloasă povară – plata pentru testările COVID-19.

Noi ne solidarizăm cu poziția exprimată deschis de Federația Sindicatului din Educatie și Știință la acest subiect. În această ordine de idei se înscrie și  recenta adresare a FNSAA „Agroindsind” către CNSM, cu solicitarea de a uni toate sindicatele de ramură, în componența cărora funcționează organizații sindicale din domeniul educațional–profesional, într-un front comun pentru neadmiterea discriminarii vacinarii profesorilor.

 Pledam pentru vaccinarea benevola a profesorilor !

 FNSAA „AGROINDSIND”

Chișinău – 29septembrie 2021

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Lasă un comentariu