Sarcinile Comitetelor Sindicale în contextul realității concrete

La 06 decembrie curent, in or. Balti, in incinta Fabricii de ulei Floarea Soarelui, Departamentul Organizare, Educatie si Informatii din cadrul Federatiei Nationale a Sindicatelor “Agroindsind”, a desfasurat seminarul “Sarcinile Comitetelor Sindicale in contextul realitatii concrete”.

Acest eveniment a fost parte a unui ciclu de seminare menite dezvoltarii parteneriatului social in interiorul si intre intreprinderile si organizatiile, institutiile din ramura agroalimentara din mun. Balti, cit si constituie o premisa pentru activitatea in Parteneriat ale Managerului Resurse umane si Liderului de sindicat de la intreprinderi.

La seminar au participat reprezentatii intreprinderilor Floarea Soarelui, Combinatul de Paine, ICCC Selectia, Basarbia Nord, Sudzuker Moldova, Incomlac, Barza Alba.

Scopul acestei activitati a fost de a crea o platforma de comunicare pentru liderii sindicali, unde ei ar primi asistenta informationala, ar face schimb de experienta, cat si ar planifica alte activitati pentru regiunea data, deoarece principala preocupare a liderilor de sindicat constă în necesitatea preintimpinarii exodului salariatilor, identificarea noilor modalități de protejare a intereselor membrilor de sindicat.

Buna desfasurare a evenimentului a fost asigurata de liderul Comitetului sindical de la intreprinderea Floarea Soarelui si Liderul Uniunii Teritoriale Balti. In timpul seminarului au fost abordate asa teme ca Contractul Colectiv de Munca – instrument important in activitatea sindicala, performante, probleme si cooperarea in depasirea lor.

La fel, inca o tema deloc de neglijat – a fost prezentarea Codului Muncii RM – noutati, modificari, actualizari, solutii.

Participantii au avut posibilitate sa fie informati la aceste teme de catre formatorul CNSM, Dl S. Morari si fiecare lider de sindicat de la intreprinderile enumerate mai sus, chiar dacă fiecare din acestea au specificul lor de activitate, au discutat situatii concrete si primit solutii sau raspunsuri.

Astfel, participantii au decis sa mai identifice necesitati de formare, sa planifice initierea ciclului de seminare si instruiri pentru intreprinderile din mun. Balti.

Colaboratorii Departamentului organizare, educatie si informatie al FNSAA „Agroindsind” au asigurat buna desfasurare a evenimentului, au fost receptivi la propunerile participantilor pe marginea activitatilor ulterioare si asigurarea feed-back-ului de la seminar.

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Lasă un comentariu