Stimatele noastre doamne, Femei din Mediul Rural

lacules

Luna octombrie are o semnificatie deosebita si speciala pentru cei ce activeaza in agricultura.

In luna octombrie este marcata Ziua mondiala a Femeilor din Mediul Rural. Ideea celebrarii acestei zile vine la propunerea mai multor organizatii, considerandu-se cel mai pragmatic mod de a obține recunoașterea și susținerea pentru rolurile multiple asumate de femeile din mediul rural, pentru a conștientiza faptul că femeile de la sate au un rol principal în producerea hranei, conferindu-le astfel acestora responsabilitatea principală pentru siguranța alimentară. Femeile contribuie la bunăstarea familiilor lor și la dezvoltarea economiei rurale. Influența femeilor din mediul rural asupra combaterii malnutriției, a foametei, a sărăciei, a schimbărilor climatice și a oportunităților de educație și de construire a păcii este incomensurabilă.

Cu toate acestea, femeile din mediul rural suferă în mod disproporționat de sărăcie și se confruntă cu forme multiple de discriminare, violență și nesiguranță, suferința crescuta. De aici si apare necesitatea de a munci pentru dezvoltarea continua a schimbarilor si a asigura faptul ca, in special femeile din mediul rural, vor cere drepturile fundamentale ale omului la dezvoltare, egalitate și pace.

Cu ocazia acestei Zile Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura si Alimentatie “Agroindsind” va ureaza să fiți sănătoase, frumoase, deosebite, fericite și inconjurate de cei dragi, să aveți mereu zîmbetul pe buze, sa fiti neobosite in lupta pentru o viata mai buna, pentru o lume mai buna!

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Lasă un comentariu