15 octombrie – Ziua internațională a femeilor din mediul rural

Dragile noastre Doamne,

Pe 15 octombrie celebrăm Ziua internațională a femeilor din mediul rural, iar aceasta demonstrează că aveți un rol deosebit pentru păstrarea tradițiilor și dezvoltarea societății.

Această zi este consemnată de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru a recunoaște rolul și contribuția femeilor din mediul rural în consolidarea dezvoltării rurale, a agriculturii, îmbunătățirea securității alimentare și eradicarea sărăciei rurale.

Voi sunteți sprijinul și fundamentul care mențin viața activă în mediul rural. Sunteți o forță de muncă impunătoare și de fiecare dată reușiți să vă mențineți echilibrul în acest mediu.

Femeile de la sat, într-o formă sau alta, depind de agricultură, aceasta fiind sursa principală de existență, mai ales prin asigurarea hranei sănătoase. Pe lângă producerea hranei și menținerea focului în vatră, voi sunteți acelea care aveți grijă de căldura și armonia căminului familial, de bunăstarea familiei și a dragostei față de copii.

Sunteți cele mai bune gospodine, cele mai iscusite meșterițe, cele mai sufletiste, mai optimiste și mai puternice femei. De la voi avem multe de învățat, povețele voastre le prețuim, pentru că „veșnicia s-a născut la sat”, iar faptul că această veșnicie rezistă în timp este și meritul vostru.

Cu prilejul Zilei internaționale a femeilor din mediul rural vă urăm multă sănătate, să aveți parte de dragoste, de familii puternice, de copii sănătoși și fericiți! Dumnezeu să vă poarte de grijă și să vă păzească de toate greutățile vieții!

 

Vasile Mămăligă,
Vicepresedinte,
Presedinte interimar al FNSAA “Agroindsind”

 

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Lasă un comentariu