Anual la 15 octombrie se sărbătorește Ziua Internațională a Femeilor din Mediul Rural

Ideea celebrării, în fiecare an, a Zilei mondiale dedicate femeilor din mediul rural s-a conturat cu prilejul Conferinței ONU pentru femei, care a avut loc la Beijing, în septembrie 1995.

Acest eveniment a fost considerat modul pragmatic de a obține recunoașterea și susținerea pentru rolurile multiple asumate de femeile din mediul rural, care se ocupă de obicei cu agricultura sau dețin mici afaceri. Femeile din mediul rural reprezintă mai mult de un sfert din populația lumii. Ele contribuie la bunăstarea familiilor lor și la dezvoltarea economiei rurale. asigurarea accesului femeilor din mediul rural la resursele producției agricole contribuie la reducerea foametei și a sărăciei în lume și atribuie femeilor din mediul rural un rol important pentru succesul Agendei ONU de dezvoltare durabilă până în 2030.

Din cauza rolului lor cheie privind producția de alimente și a siguranței acestora s-a decis ca Ziua internațională a femeilor din mediul rural să fie aniversată la 15 octombrie, cu o zi înainte de Ziua Mondială a Alimentației.

Femeilor din Mediul Rural trebuie să le acordăm mai multă atenție, să depunem toate eforturile pentru a le sprijini, pentru a le crea condiții mai bune de trai, să le protejăm drepturile, sa cunoaștem si prețuim toate lucrurile bune pe care le fac pentru societatea noastră. Sa valorificam toate posibilitățile pentru a schimba situația spre bine.

Cu acest prilej,

FEDERATIA NATIONALA A SINDICATELOR DIN AGRICULTURA SI ALIMENTATIE “AGROINDSIND” ADRESEAZA CALDE FELICITARI FEMEILOR SINDICALISTE DIN MEDIUL RURAL, LE UREAZA SANATATE, FAMILII TRAINICE SI SANATOASE, PUTERE DE SPIRIT, FORTA, PERSEVERENTA SI SPERANTE IMPLINITE

Cu tot respectul,

 

Vasile Mamaliga,

Președinte interimar al FNSAA “Agroindsind”

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Lasă un comentariu