Vizită de lucru la Comitetul Republican al Sindicatelor angajaților Complexului Agro-industrial din Republica Belorusa

foto1a
Între 29 noiembrie şi 4 decembrie a. c. de către conducerea FNSAA „Agroindsind” în componenţa: dd Bernevec Sergiu, preşedinte, Mămăligă Vasile, vicepreşedinte, şef Direcţie Protecţia Muncii, Pojoga Iurie, secretar-executiv, la invitaţia părţii beloruse, a fost efectuată o vizită de lucru la Comitetul Republican al Sindicatelor angajaţilor Complexului Agroindustrial din Republica Belorusa.

În cadrul vizitei au fost efectuate întâlniri cu conducerea Comitetului Republican, Regiunii Minsk şi Gomeli, or.Minsk, etc. Concomitent au fost efectuate vizite la Combinatul de producere a agro-alimentelor „Vostok”, SA „Gomeliagrocomplect”, ÎM moldo-belorusă „Codru”, Fabrica de producere a dulciurilor „Slodâci”, Combinatului de zahăr „Gorodeţchii”, etc.

Scopul vizitelor efectuate consta în verificarea posibilităţilor de colaborare între Sindicatele din ramura agro-industrială din Belorusia şi Moldova, stabilirea relaţiilor reciproc avantajoase, schimb de experienţă şi bune practici, organizarea seminarilor, etc. Concomitent partea moldavă a avut posibilitatea să se documenteze despre condiţiile de muncă şi odihnă a membrilor de sindicat, modalitatea soluţionării problemelor social-economice. Pe parcurs, delegaţia moldavă a avut ocazia şi de un program cultural-sportiv cu vizitarea muzeelor mişcării sindicale, evenimentelor istorice, activităţi sportive.

foto2a

În final, părţile au semnat un contract de colaborare care va permite în perspectiva apropiată efectuarea în practică obiectivelor propuse. Din partea belorusă Contractul a fost semnat de către dl.Labuşev Neculai, preşedintele Comitetului Republican, din partea moldavă a fost semnat de către dl.Bernevec Sergiu, preşedintele Federaţiei „Agroindsind”.

Iurie Pojoga,

Secretar-executiv

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Lasă un comentariu